NVIDIA GEFORCE RTX 4060 TI 16GB REVIEW: doet meer VRAM -hulp? | Tom S Hardware, waarom de NVIDIA RTX 4060 Ti eenvoudig genoeg is voor 2023 | Digitale trends

Waarom de NVIDIA RTX 4060 Ti gewoon niet genoeg is voor 2023

Contents

Nvidia uitzending -Sovellus pöytätietokoneen änten ja videokuvane tekoälytehostusta esittävä kuvake.

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 TI 16GB REVIEW: doet meer VRAM -hulp?

Gigabyte

De NVIDIA RTX 4060 TI 16GB verdubbelt op VRAM, maar heeft dezelfde onderliggende specificaties als zijn 8GB -broer of zus. Het extra geheugen helpt in geselecteerde gevallen, maar de meeste gebruikers zouden beter af zijn voor een GPU met een bredere geheugenbus en 12 GB in plaats van de 128-bits bus en 16 GB, zelfs als het meer kost.

PROS

  • + Prima voor 1080p gaming
  • + Good Ray Tracing en AI Tech
  • + Dubbel de vram, het dubbele van het plezier?

Nadelen

  • – Zwakke prestaties gezien de prijs
  • – 16 GB helpt alleen bij geselecteerde workloads
  • – Beperkt door de 128-bit bus

Waarom je Tom’s hardware kunt vertrouwen

Onze deskundige reviewers besteden uren aan het testen en vergelijken van producten en diensten, zodat u het beste voor u kunt kiezen. Lees meer over hoe we testen.

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 TI 16GB Review

  • Pagina 1: NVIDIA GeForce RTX 4060 TI 16GB Review
  • Pagina 2: Gigabyte RTX 4060 TI 16GB Gaming OC
  • Pagina 3: GeForce RTX 4060 TI 16GB: 1080P Ultra gamingprestaties
  • Pagina 4: GeForce RTX 4060 TI 16GB: 1080P Medium Gaming Performance
  • Pagina 5: GeForce RTX 4060 TI 16GB: 1440P Ultra gamingprestaties
  • Pagina 6: GeForce RTX 4060 TI 16GB: 4K Ultra Gaming Performance
  • Pagina 7: GeForce RTX 4060 TI 16GB: Bonus Gaming Tests
  • Pagina 8: GeForce RTX 4060 TI 16GB: Professionele contentcreatie en AI -prestaties
  • Pagina 9: GeForce RTX 4060 TI 16GB: Power, Clocks, Temps en Ruis
  • Pagina 10: GeForce RTX 4060 TI 16GB: Niet de kaart waarnaar u op zoek bent

Sommigen zouden zeggen dat de NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 16GB de kaart is die Nvidia en zijn partners niet willen zien herzien. Geen add-in bord (AIB) partner zou ons een kaart sturen en NVIDIA probeert niemand. . Is het een van de beste grafische kaarten? U kunt waarschijnlijk al het antwoord op die vraag raden.

Gebaseerd op dezelfde ADA Lovelace -architectuur en met dezelfde kernspecificaties als de RTX 4060 TI Founders Edition, is het enige verschil het gebruik van twee 2GB -geheugenchips op elk geheugenkanaal, waardoor de capaciteit wordt verdubbeld tot 16 GB. Meer geheugen zou goed moeten zijn in bepaalde workloads, hoewel de 128-bit geheugeninterface blijft en de GPU soms tegenhoudt.

Meer kritisch, het aanpakken van $ 100 voor de extra VRAM vertegenwoordigt nog een andere cynische beweging van Nvidia. Ja, sommige mensen zullen bereid zijn om de prijs te betalen, maar Intel’s Arc A770 komt in zowel 8 GB als 16 GB varianten (zij het met een 256-bits interface), met ongeveer een kloof van $ 50 in de prijs. Zet bot gezegd, Nvidia rekent zoveel als het voelt, het kan wegkomen, en soms meer.

Er is geen oprichterseditie voor de 4060 Ti 16 GB, die de definitie van een “referentie” -kaart enigszins vaag maakt. We denken dat alles beschikbaar is aan de basis $ 499 MSRP in aanmerking komt, en na het bekijken van de opties die beschikbaar zijn bij Newegg, Amazon en elders, hebben we gekozen voor de Gigabyte RTX 4060 Ti 16GB Gaming OC. Andere MSRP -modellen zijn de MSI Ventus 2X en de ZOTAC AMP (dat is de Over het Spider-Verse bundel, voor het geval dat een verkoopargument voor u is).

Vermoedelijk zijn meer dan 20 andere 4060 Ti 16GB -varianten verkrijgbaar bij andere AIB’s, maar de meeste zijn momenteel niet op voorraad. We dachten dat de drievoudige fans op de Gigabyte -kaart een betere algehele koeloplossing zouden bieden, dus laten we de snelheden en feeds raken.

Veeg om horizontaal te scrollen

NVIDIA RTX 4060 TI 16GB -specificaties

Grafische kaart Gigabyte RTX 4060 TI 16GB RTX 4060 TI 16GB RTX 4070 RTX 4060 TI RTX 4060 RTX 3060 TI RX 6800 XT RX 6800 RX 6750 XT
Architectuur AD106 AD106 AD104 AD106 AD107 GA104 Navi 21 Navi 21
Procestechnologie TSMC 4N TSMC 4N TSMC 4N TSMC 4N TSMC 4N Samsung 8n TSMC N7 TSMC N7
Transistors (miljard) 22.9 22.9 32 22.9 18.9 17. 26. 26.8 17.2
Die -maat (mm^2) 187.8 187.8 294.5 187.8 158.7 392.5 519 519 336
SMS / CUS / XE-CORES 34 34 46 24 38 72 60 40
GPU -kernen (Shaders) 4352 4352 5888 4352 4864 3840 2560
Tensor / ai cores 136 136 184 136 96 152 Nvt Nvt Nvt
Ray traceren “cores” 34 34 46 34 24 38 72 60 40
Boost Clock (MHz) 2595 2535 2475 2535 2460 1665 2250 2105 2600
VRAM -snelheid (GBPS) 18 21 18 17 16 16 18
VRAM (GB) 16 16 12 8 8 16 12
Vram busbreedte 128 128 192 128 128 256 256 256 192
L2 / Infinity Cache 32 32 36 32 24 4 128
Rops 48 48 64 48 48 80 128 96 64
Tmus 136 136 184 136 96 152 288 160
Tflops fp32 (boost) 22.6 22.1 .1 22.1 15.1 16. 20.7 16.2 13.
Tflops FP16 (FP8) 181 (361) 177 (353) 233 (466) 177 (353) 41.4 32.4 26.6
Bandbreedte (GBPS) 288 288 504 288 448 512 512 432
TDP (Watts) 160 160 200 160 115 200 300 250
Lanceerdatum Jul 2023 Jul 2023 April 2023 Mei 2023 Jul 2023 December 2020 Nov 2020 Nov 2020 Mei 2022
Start MSRP $ 599 $ 399 $ 299 $ 399 $ 649 $ 579 $ 549
Online prijs $ 500 $ 500 $ 590 $ 374 $ 300 $ 335 $ 520 $ 440 $ 350

De RTX 4060 Ti 16GB heeft dezelfde specificaties als de 8GB -variant, anders dan VRAM -capaciteit. Het Gigabyte -model dat we voor deze review gebruiken, krijgt een extra 60 MHz voor zijn boostklok, die in de praktijk meestal niet veel uitmaakt – de 4060 Ti Founders Edition gemiddeld iets minder dan 2.8 GHz over onze testsuite, terwijl de Gigabyte -kaart dichter bij 2 was.75 GHz. .

Zoals je je kunt voorstellen, is er nogal wat gezonde concurrentie voor de 4060 Ti 16GB. AMD’s RX 6800 kan nu worden opgehaald vanaf $ 450, terwijl de RX 6800 XT de afgelopen maanden vaak te koop is geweest voor $ 500 – de goedkoopste prijs op het moment van schrijven is $ 520. Eerdere generatie RTX 3070 en RTX 3070 TI -kaarten kosten ook minder dan de 4060 Ti 16 GB nu – zoals ze zouden moeten, gezien de algehele prestaties. We gooien ook enkele Intel -boogkaarten in voor de benchmarks, maar we komen bij die op een paar pagina’s.

De hobbel in geheugencapaciteit zal zeker helpen, maar ruwe bandbreedte blijft een potentieel probleem. Als je games speelt die niet meer dan 8 GB VRAM nodig hebben of gebruiken, verwachten we vergelijkbare prestaties – met een beetje speelruimte, omdat we een fabrieksoverklokte kaart vergelijken met de referentiemodellen. 1440p, en vooral 4K, kunnen profiteren van de extra VRAM, maar Nvidia is geen marketing van de RTX 4060 Ti als een 1440p of 4K -gamingoplossing. Dat is waarschijnlijk te danken aan het ontbreken van reken en bandbreedte, hoewel de RTX 3060 Ti en RTX 3070 beide op 1440p waren gericht.

Merk ook op dat de 16 GB -kaarten, in dezelfde vermogensomhulling, iets slechter kunnen presteren dan de 8GB -modellen. Dat hebben we zeker gezien in sommige van onze benchmarks. Het is niet precies duidelijk hoeveel vermogen het extra geheugen gebruikt, maar het is meer dan nul watt, en dat kan in sommige gevallen de maximale boostklokken verminderen. Of misschien is het alleen de Gigabyte-kaart in het bijzonder, maar het verschil in het voordeel van de 8GB Founders-editie bevond zich over het algemeen in de lage percentagepunten met één cijfer en stond in principe binnen de foutenmarge.

Hier is het blokdiagram voor de RTX 4060 Ti, samen met de volledige AD106 -chip. Er wordt niets veranderd voor de RTX 4060 Ti 16GB. Er is één uitgeschakeld NVDEC (NVIDIA -decoder) blok en twee gehandicapte smet (streaming multiprocessors). De productie zou complexer zijn, omdat GDDR6 -chips aan beide zijden van de PCB moeten worden gemonteerd. .

Alle andere ADA Lovelace -architecturale kenmerken zijn aanwezig, inclusief de zwaar op de markt gebrachte DLSS 3 frame -generatie. Als je bereid bent om latentie te ruilen voor een beetje meer visuele soepelheid, is dat wat het je geeft, maar de prestatiegrafieken met DLSS 3 ingeschakeld kunnen nogal misleidend zijn in onze ervaring. Een 50% of grotere boost in frames via DLSS 3 voelt niet 50% sneller – we zouden op zijn best meer zeggen als 10-20 procent.

Naast gaming kan VRAM -capaciteit ook een factor zijn in AI -workloads. Veel grote taalmodellen (LLMS) profiteren van veel geheugen, en 8 GB is in veel gevallen niet genoeg voor zelfs modellen van “middelgrote” formaatmodellen. Ik moet me afvragen of een deel van de RTX 4060 Ti 16GB -schaarste bij de lancering was van AI -onderzoekers en bedrijven die het pakken voor experimenten alleen vanwege de geheugencapaciteit. Het voelt nog steeds als een beetje een throwback tot 2021, waar GPU’s gewoon uitverkocht zijn bij de lancering, hoewel er nu tenminste kaarten zijn geprijsd op MSRP.

Laten we doorgaan en doorgaan naar de details van de Gigabyte RTX 4060 Ti Gaming OC.

NVIDIA RTX 4060 TI: Prijsvergelijking

We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen

Huidige pagina: NVIDIA GeForce RTX 4060 TI 16GB Review

Jarred Walton

Jarred Walton is een senior editor bij Tom’s Hardware gericht op alles GPU. . Van de eerste S3 virge ‘3D -decelerators’ tot de GPU’s van vandaag, Jarred houdt de nieuwste grafische trends bij en is degene die vraagt ​​naar game -prestaties.

AMD Ryzen Z1 Packs Zen 4 en Zen 4C Cores: CPUID Dump

AI-aangedreven makers zijn beter voor het milieu dan mensen, zegt nieuwe studie

5e-gen Emerald Rapids CPU-lek toont 60 cores, 420 MB cache

Deze kaart is goed als je films wilt bewerken en meer VRAM nodig hebt .

Ik wil hier gewoon iets verduidelijken: de score is een resultaat van zowel prijzen als prestaties en functies, plus ik heb (opnieuw) een kijkje genomen op onze over -pagina en de scoresuitval. Dit is nu absoluut een “meh” -product. Sommige van mijn eerdere beoordelingen waren mogelijk een halve punt (ster) hoger dan gerechtvaardigd. Ik heb ervoor gekozen om mijn schaal te “corrigeren” en dus landt dit op de 2.5-sterren merk.

Ik voel dat onze beschrijvingen van sommige van de andere scores veel te dicht bij elkaar zijn. Mijn eerdere beoordelingen waren meer gebaseerd op mijn ervaringen uit het verleden en een interne rangorde die misschien niet is wat de TH -tekst zou suggereren. Hier is hoe ik het zou afbreken:

5 = praktisch perfect
4.5 = uitstekend
4 = goed
3.5 = Oké, mogelijk een slechte prijs
3 = oké, maar met ernstige voorbehouden (prijzen, prestaties en/of andere factoren)
2.5 = Meh, niche use cases
.

De onderste vier categorieën zijn nog steeds in principe prima zoals beschreven. Vrijwel de TH-tekst heeft alles van 3-sterren tot 5-sterren als een “aanbevolen” en dat is niet echt met mij. ��‍️

Dit zou geweldig zijn geweest als een 3060 Ti-vervanging als het 12 GB en een 192-bits bus had met een prijs van $ 399. Dan had de 4060 Ti 8GB een 3060-vervanging kunnen zijn met 8 GB en een 128-bits bus voor de prijs van $ 329. En RTX 4060 zou een vervanging van 3050 zijn geweest voor $ 249.

. Het is veel te dicht bij de eerste en niet dichtbij genoeg voor de laatste om het prijskaartje van $ 499 te rechtvaardigen.

Alle RTX 40-serie-kaarten zijn over het algemeen een geval van ‘goed in theorie, geprijsd te hoog geprijsd.”Alles, van de 4080 tot de 4060 tot nu toe behaalde een score van 3.5 sterren van mij. Er is absoluut een wiebelruimte, en de tekst is belangrijker dan alleen die ene eindscore. Achteraf bekeken ik nog steeds aan hoe de verschillende onderdelen daadwerkelijk rangschikken.

Hier is een alternatieve ranglijst, gebaseerd op retrospect en de andere delen die zijn uitgekomen:

4090: 4.5 sterren. Het is een uitstekend halo -onderdeel dat je eigenlijk alles geeft. Duur, ja, maar niet echt slechter dan de vorige Gen 3090 /3090 Ti en het is eigenlijk rechtvaardigbaar.

4080: 3-sterren. Het is prima in prestaties, maar de verhoging van de generatieprijs was gewoon te veel. 3080 Ti had een $ 999 (hoogstens) deel moeten zijn, en dit zou $ 999 of minder moeten zijn.

4070 Ti: 3-sterren. Eigenlijk hetzelfde verhaal als de 4080. Het is prima prestaties, veel te hoog geprijsd generaal.

4070: 3.5 sterren. Nog een hogere prijs dan ik zou willen, maar het algemene prestatieverhaal is veel beter.

4060 TI 16GB: 2.5 sterren. Het is duidelijk een probleemkind, en er is een reden waarom het niet werd gesampled door Nvidia of zijn partners. (De beoordeling zou een week geleden zijn gedaan, maar ik had een geplande vakantie.) Dit staat nu op de “Jarred’s aangepaste rangorde.”

4060 Ti 8GB: 3-sterren. Oké, nog steeds een hogere prijs dan we zouden willen en de 128-bit interface is een probleem.

4060: 3.5 sterren. Dit is geen geweldige GPU, maar het is goedkoper dan de 3060 lanceringsprijs en maakt dus meestal de 128-bit interface, 8 GB VRAM en 24MB L2 goed. Over het algemeen beter als een algehele keuze dan veel van de andere GPU’s met 40-serie.

AMD’s RX 7000-serie onderdelen zijn een soortgelijk verhaal. Ik denk aan de , De 7900 XTX werkt als een deel van $ 949 en rechtvaardigt de 4-sterrenscore. 7900 XT is gedaald tot $ 759 en rechtvaardigt ook de 4-sterrenscore, misschien. De 7600 voor $ 259 is nog steeds een 3.. Dus, zoals ik al zei, er is een wiebelruimte. Ik denk niet dat een van de grafieken of tekst fundamenteel uit de lijn is, en een halfsterrenaanpassing is in principe gemakkelijk te rechtvaardigen op bijna elke recensie die ik heb gedaan.

Jarred, bedankt voor deze recensie. Ik vraag me af of er meer zilveren voering op deze kaart is die we misschien missen. Zou het kunnen fungeren als een goed budget 4K -kaart? Wat gebeurt er als gebruikers instellingen enigszins op 4K bellen (bijv. Geen ray tracing, geen bloedingsrand ultra -functies) en vervolgens het meeste uit DLSS 3 en de extra 16 GB VRAM halen? Ik vraag me af of gebruikers misschien iets visueel in de buurt van de topperiode krijgen voor een veel lagere prijs.

Jarred, bedankt voor deze recensie. Ik vraag me af of er meer zilveren voering op deze kaart is die we misschien missen. Zou het kunnen fungeren als een goed budget 4K -kaart? Wat gebeurt er als gebruikers instellingen enigszins op 4K bellen (bijv. Geen ray tracing, geen bloedingsrand ultra -functies) en vervolgens het meeste uit DLSS 3 en de extra 16 GB VRAM halen? Ik vraag me af of gebruikers misschien iets visueel in de buurt van de topperiode krijgen voor een veel lagere prijs.

Als je die dingen doet, zal de 4060 Ti 8GB net zo snel zijn. Kortom, het terugdraaien van instellingen om deze run beter te maken, betekent dat het terugkiezen instellingen zodat meer dan 8 GB niet nodig is.

Verdomme, @jarredwaltongpu ging hard! Waardeer de beoordeling en de opheldering van uw scoresysteem.

Meer geheugen doet je niet veel goeds zonder de bandbreedte om het te gebruiken. De 4060 (Ti) hadden 192Bits nodig om de praktisch perfecte balans tussen capaciteit en bandbreedte te vinden. Het zou de 4060 (Ti) lanceringen hebben gebracht van stomen afval tot op zijn minst een consistente upgrade over de 3060 (TI).

Jarred, ik bouw aan de 4090, maar hou ervan om je GPU -beoordelingen te lezen, zelfs degenen die ver onder wat ik zou bouwen, omdat ik elke keer iets leer.
Ik ben geen gamer maar een GFX medium-formaatfotograaf en heb meerdere tuberculose met hoge resolutie 200 MB RAW-bestanden waarmee ik uitgebreid werk in Lightroom en Photoshop. Ik bouw om de 4 jaar en update terwijl ik ga. Ik bouw het absolute top-end van de pc-arena, die veel overdreven is, maar ik doe het toch.
Zoals je weet. Lightroom heeft veel nieuwe verbazingwekkende AI -maskerings- en geluidsreductiefuncties die op magie zijn, maar zoveel gebruikers (fotografen) slijpen nu tot stilstand op hun oude rigs en laptops. Fotografen zijn meestal achter de gamers op pc / laptopstroom. Het is algemeen bekend op de foto- en adobe -forums dat deze nieuwe AI -mogelijkheden VRAM zoals kegels eten en de GPU uitgebreid gebruiken voor de maling. (Adobe LR & PS stond altijd achter bij het gebruik van de GPU met de CPU voor de bewerkings- en exporttaken, maar gaan er nu mee met Gusto.) Wanneer ik een AI Denoise uitvoer op een groot GFX 200MB -bestand, duurt mijn oude rig met de 3080 (ik bouw snel weer met de 4 090) duurt ongeveer 12 seconden om de AI Denoise -taak te malen. Anderen rigs fotografen gebruiken enkele minuten of gewoon crashen. De Adobe- en Lightroom -forums zitten hierover vol huilen en knarsen van tanden. Ik vertel ze dat ze moeten beginnen met upgraden, maar hier is mijn vraag. Ik kan niet wachten om te zien wat de 4090 zal doen met deze fotografie-gerelateerde workflowtaken in LR.
Kun je hier commentaar op geven en me vertellen of deze nieuwe Lightroom AI maskeren en denoise (wat een wonder is voor fotografen) zo Vram -intensief is dat het verdubbelen van de VRAM op een kaart als deze echt zou helpen? Is het niet waar dat NVIDEA 3 jaar geleden enkele beslissingen heeft genomen die ertoe hebben geleid dat niet genoeg (nu veel goedkoper) VRAM had in de 40 -serie? Het moet dubbel of drievoudig zijn wat het klopt? Alles wat je me kunt leren over verhoogde GPU -kracht en VRAM in Adobe LR voor ons fotografen?

Goede kaart voor de OEM -massa. Niemand anders hoeft zich er zorgen over te maken.

4060ti zou dichter bij een 4070 moeten zijn.

De kloof tussen EM is enorm en de kosten zijn veel te hoog. (Dubbel zodat het DLSS3 -ondersteuning vereist om niet verlamd te worden door de beperkte bus)

Jarredwaltongpu zei:

. Ik heb ervoor gekozen om mijn schaal te “corrigeren” en dus landt dit op de 2.5-sterren merk.

Bedankt voor het luisteren. Ik was een van die op meerdere recente GPU -beoordelingen dat je scores ongeveer een halve ster uit waren, hoewel ook niet alleen in dat sentiment. Ik verdedigde je echter snel tegen trollen, omdat je duidelijk ook niet shilling voor Nvidia was. Dit bericht bewijst dat mijn geloof goed in u was geplaatst. Bedankt dat je een rechte pijl bent!

Waarom de NVIDIA RTX 4060 Ti gewoon niet genoeg is voor 2023

Jacob Roach

De RTX 4060 Ti is niet een van de beste grafische kaarten die u kunt kopen. . Ik heb de kaart getest en ik ging deze beoordelen, maar dit is een GPU die de status quo uitdaagt.

  • Het is zeker sneller
  • ?
  • De dood van 8 GB? Het is niet zo eenvoudig
  • Niet genoeg voor 2023

Als u verschillende sites bezoekt die grafische kaarten bekijken, zult u merken dat scores overal zijn. Sommigen prijzen de kaart voor verbeteringen van solide krachtefficiëntie en NVIDIA’s Deep Learning Super Sampling (DLSS) tegen een lagere prijs, terwijl anderen zich concentreren op de beperkte VRAM en de implicaties die in moderne spellen hebben.

En beide zijn standpunten zijn goed. De RTX 4060 Ti is de goedkoopste manier om DLSS 3 te krijgen, en het vernietigt absoluut de concurrentie als het gaat om Ray Tracing. .

  • RTX 4070 van NVIDIA ziet grote prijsverlagingen als reactie op AMD
  • Ondanks gemengde beoordelingen, beweegt de RTX 4060 de naald voor nvidia
  • Deze absurde pc met 7 RTX 4090s kost een oog-waterige $ 31.600

Als u een eenvoudig antwoord wilt, is de RTX 4060 Ti een prima optie als u DLSS 3 wilt en er niet om geeft om het af te wijzen van instellingen in sommige games. Niets over deze GPU is echter eenvoudig, en zodra u begint te graven in wat een investering van $ 400 vertegenwoordigt, worden de problemen te groot om te negeren.

Het is zeker sneller

Gemiddeld 1080p -prestaties voor de RX 7600

. Als we naar de pk’s van de tap kijken, wint het – en dat is duidelijk als je naar mijn standaard testpakket van games kijkt. Dat is duidelijkst op 1080p, waarbij de RTX 4060 Ti een solide 27% verbetering biedt ten opzichte van de RTX 3060 Ti en bijna overeenkomt met de RTX 3070 Ti.

Dat is geen slechte generatie -verbetering, en het zou normaal gesproken voldoende zijn om een ​​nieuwe grafische kaart aan te bevelen. . .

4K -prestaties voor de RX 7600

Kijkend naar mijn 4K -benchmarks onthult een hint waarom, zelfs als de RTX 4060 Ti niet is gepositioneerd als een 4K -grafische kaart. Bij 4K is de RTX 4060 Ti slechts 16% sneller dan de RTX 3060 Ti. Dat is niet normaal.

Wanneer u games uitvoert met hogere resoluties, wordt uw grafische kaart de beperkende factor. Op 1080p hebben de meeste games op zijn minst een gering CPU -knelpunt. Dat betekent dat je een grotere schaal zou moeten zien op 4K dan je ziet op 1080p, maar met de RTX 4060 ti zien we het tegenovergestelde.

Kijk naar de RTX 3060 Ti vergeleken met de RTX 3070 Ti. Bij 1080p is de RTX 3070 Ti ongeveer 29% sneller, en bij 4K is het iets meer dan 31% sneller. Evenzo is de Rx 6600 XT 16% sneller dan de RX 6600 bij 1080p, maar het is 21% sneller bij 4K. Je ziet af en toe enkele regressies, afhankelijk van welke twee GPU’s je vergelijkt, maar je zou geen prestatiebeschaling moeten zien, bijna in tweeën worden gesneden wanneer je van 1080p naar 4k gaat.

Hier moeten we naar andere spellen gaan kijken. Hoewel mijn normale testsuite een reeks veeleisende titels heeft, wordt dit vreemde gedrag beter verklaard door recentere releases.

Wacht, het is niet sneller?

RTX 4060 TI -prestaties in ruil daarvoor

De RTX 4060 Ti ziet er behoorlijk slecht uit Returnal. Bij 1080p biedt het een acceptabele maar teleurstellende voorsprong van 9% ten opzichte van de RTX 3060 Ti, maar bij 4K daalt het tot slechts 5% verbetering-of, in echte termen, slechts twee frames. Dat is ver verwijderd van de verbetering van 27% die ik zag in mijn standaard testsuite, en hoewel het gemakkelijk is om een ​​enkel spel af te schrijven als een geïsoleerd probleem, lopen de problemen van de RTX 4060 TI dieper.

RTX 4060 TI -prestaties in Hogwarts Legacy

In sommige games is de RTX 3060 Ti eigenlijk sneller. Hogwarts Legacy Hierboven heeft geen typefout. Dat is de RTX 3060 Ti die beter presteert dan de RTX 4060 Ti op 1080p en 1440p. Het is slechts een voorsprong van 2%, maar de RTX 3060 TI werd in december 2020 gelanceerd voor dezelfde $ 400 die Nvidia nu vraagt ​​om de RTX 4060 Ti.

Dat is ook niet het ergste. In , De RTX 3060 Ti is 12% sneller bij 1080p en bijna 40% sneller op 1440p. Er is meer aan het verhaal met deze grafiek waar ik in het volgende gedeelte in zal graven. In werkelijkheid zou de RTX 3060 Ti slechts ongeveer 10% sneller moeten zijn dan de RTX 4060 Ti, maar zelfs dat is echt slecht nieuws. Als een kanttekening werden deze tests uitgevoerd met de nieuwste patch naar De laatste van ons Op pc, die specifiek betrekking heeft op VRAM -gebruik.

De laatste van ons deel één uitvoering voor de RTX 4060 Ti

Neem deze cijfers niet als wet. Zoals de prestaties in de bovenstaande sectie vaststellen, is de RTX 4060 Ti inderdaad sneller dan de RTX 3060 Ti. Deze spellen benadrukken eenvoudig de VRAM die de RTX 4060 Ti heeft en legt de implicaties van die in moderne spellen bloot.

De dood van 8 GB? Het is niet zo eenvoudig

RTX 4060 TI Zit naast de RTX 4070

De RTX 4060 Ti is onder vuur gekomen omdat hij slechts 8 GB videogeheugen heeft, maar zoals mijn tests laat zien, komt het probleem alleen maar om het probleem niet echt te bereiken. De RTX 3060 Ti heeft ook slechts 8 GB geheugen. Het moet ongeveer 20% tot 30% langzamer zijn dan de RTX 4060 Ti, maar in VRAM-beperkte scenario’s is het soms sneller, zelfs met dezelfde geheugencapaciteit. Dit is een bandbreedte -probleem.

De laatste van ons deel 1 toont het probleem duidelijk. Het maximaliseert VRAM -gebruik op de RTX 3060 Ti en RTX 4060 Ti, maar de RTX 4060 Ti voelt de effecten veel meer. De RTX 3060 Ti is eigenlijk niet 40% sneller dan de RTX 4060 Ti in dit spel op 1440p. Het is alleen dat de RTX 3060 Ti in staat is om meer gegevens tegelijk in het geheugen te streamen, waardoor enkele grote stutters worden vermeden die met de RTX 4060 Ti komen.

Frametijd voor de RTX 4060 Ti in de laatste van ons deel één

Als je naar de bovenstaande grafiek kijkt, kun je zien dat de game gedurende enkele seconden in korte spatten naar ongeveer drie frames per seconde (FPS) ging, wat resulteert in een veel lager gemiddelde in vergelijking met de RTX 3060 Ti. Normaal gesproken zou ik deze gegevens weggooien, maar het is een consistent probleem op de RTX 4060 Ti. Mijn beste gok is dat de VRAM -buffer nieuwe gegevens nodig heeft die is gestreamd, wat resulteert in een grote vertraging.

NVIDIA RTX 4060 TI REVIEW 3060 TLOU 1080P NVIDIA RTX 4060 TI REVIEW TLOU 1080P

Het is niet altijd zo ernstig, maar het is aanwezig. Als u naar de twee bovenstaande grafieken kijkt, kunt u consistente pieken zien in frametijd op 1080p met De laatste van ons deel 1 met de RTX 4060 Ti, maar slechts één dergelijke piek met de RTX 3060 Ti. Dit is niet alleen in De laatste van ons deel 1, of. In de beoordeling van Hardware Unboxed van de RTX 4060 Ti kunt u vergelijkbare stotterende vertraging zien op 1080p in beide A Pest Tale: Requiem Het Callisto -protocol.

Het resultaat manifesteert zich ook niet altijd in een prestatiegrafiek. Zoals je kunt zien in mijn blik op Redfall Op pc kunnen optimalisaties voor VRAM leiden tot het afleiden van pop-in en verlaagde texturen in bepaalde games. Hoewel je prestaties nog steeds bijhouden, ziet de game er niet geweldig uit, wat het geval is voor Redfall en een spel als Hogwarts Legacy.

Wat gebeurd er? De RTX 4060 Ti en RTX 3060 Ti hebben beide 8 GB VRAM, maar de RTX 4060 Ti heeft een veel smallere geheugenbus. De grootte van de geheugenbus bepaalt hoeveel gegevens in één keer tussen het geheugen en de GPU kunnen reizen. De RTX 3060 Ti heeft een 256-bit geheugenbus, maar de RTX 4060 Ti heeft slechts een 128-bits bus voor dezelfde 8 GB GDDR6-geheugen.

In een beetje prelaunch astroturfing legde Nvidia uit dat het in staat was om een ​​dunnere bus te gebruiken vanwege een verhoogde L2 -cache op de RTX 4060 Ti. Dit is niet bepaald een nieuw concept – AMD introduceerde zijn Infinity Cache om de geheugenbandbreedte een paar jaar geleden te verbeteren – maar het idee is dat een grotere cache de totale bandbreedte verhoogt, in plaats van alleen op een grotere geheugenbus te vertrouwen.

Dat leidt tot theoretisch hogere bandbreedte, maar de real-world resultaten zijn duidelijk: in VRAM-beperkte scenario’s loopt de RTX 4060 Ti in problemen die niet aanwezig zijn met de grotere geheugenbus op de RTX 3060 Ti.

NVIDIA GPU -kern

De RTX 4060 Ti is een vreemde situatie waarin de ruwe kracht en de prijs niet overeenkomen met zijn geheugenspec. Het is de specificatie die de RX 7600 heeft, maar die GPU is $ 130 goedkoper en in een duidelijke prestatieklasse onder de RTX 4060 Ti. Het is logisch voor de komende RTX 4060, die in juli wordt gelanceerd met 8 GB VRAM voor $ 300, maar niet voor de $ 400 RTX 4060 Ti. Voor deze prijs en prestaties zou het 16 GB geheugen moeten hebben, of op zijn minst een grotere busmaat.

Zoiets als het geheugensysteem van de 12 GB RX 6700 XT zou waarschijnlijk beter passen bij de RTX 4060 Ti. Het heeft 12 GB VRAM en 96 MB Infinity Cache, waardoor meer gegevens op de grafische kaart kunnen worden opgeslagen, zodat het niet naar Systeemgeheugen hoeft te gaan. De RX 6700 XT is langzamer dan de RTX 4060 Ti op 1080p, dus ik wil hier niemand misleiden. Maar het is een solide voorbeeld van hoe het geheugensysteem eruit zou moeten zien in deze klasse van grafische kaart voor de eisen van 2023.

Met een kaart zoals de RTX 4060 Ti is het gemakkelijk om naar de 8GB -capaciteit te kijken en meer VRAM te eisen. Meer VRAM helpt absoluut, maar de RTX 3060 Ti is het bewijs dat het niet allemaal neerkomt op capaciteit. Ik ben benieuwd hoe een RTX 4060 Ti met een grotere geheugenbus eruit zou zien, en hoe de kaart het zou doen in VRAM-beperkte games in dat geval. Ik vermoed dat het er een stuk beter uit zou zien.

Niet genoeg voor 2023

RTX 4060 Ti zit op een roze achtergrond

Het is duidelijk dat Nvidia weet dat hier een probleem is. Het brengt een $ 500 -versie van de RTX 4060 Ti uit in juli met 16 GB VRAM. Door zijn eigen erkenning, “er zijn een handvol spellen die het beste werken op de ‘High’ Preset on the 4060 Ti (8 GB), en maxed-out ‘Ultra’-instellingen op de 4060 Ti (16 GB),” ondanks het feit dat dat De kaarten “zullen dezelfde prestaties leveren” in “De meeste games.”En dat is met de games die we vandaag hebben. Het probleem kan alleen maar overdreven worden naarmate de tijd verstrijkt (onthoud, de Xbox -serie X heeft 10 GB VRAM en de PS5 heeft 16 GB).

Heeft Nvidia zijn eigen GPU gehinderd om kopers naar het duurdere 16 GB -model te duwen? Is dit een situatie waarin GPU -prijzen gewoon stijgen, vergelijkbaar met wat we hebben gezien met de RTX 4080? Ik weet het niet, het kan me niet schelen, en jij zou het ook niet moeten. Uiteindelijk komt het neer op het verkrijgen van de meeste prestaties voor de laagste prijs, en de RTX 4060 Ti mist dat Mark.

In plaats daarvan zijn er een paar andere geweldige grafische kaarten rond dezelfde prijs. AMD’s RX 6700 XT is langzamer, maar het loopt niet tegen VRAM -problemen zoals de RTX 4060 Ti, en het is ongeveer $ 50 tot $ 70 goedkoper. Als u uw budget kunt uitbreiden, biedt de RTX 3070 vergelijkbare prestaties voor ongeveer $ 50 meer en wordt geleverd met een bredere geheugenbus. Het kan nog steeds VRAM -beperkingen tegenkomen, maar ze zijn niet zo ernstig als ze zijn op de RTX 4060 Ti.

Ik geef de RTX 4060 TI geen scoorde beoordeling omdat ik de prestaties niet te goeder trouw kan evalueren. In sommige games ziet het eruit als een fantastische generatie -upgrade, terwijl het in andere lijkt, het lijkt erop dat een van de meest teleurstellende GPU’s ooit is uitgebracht. Hoe dan ook, je zou het niet moeten kopen, althans niet totdat de catalogusprijs aanzienlijk duurt.

Aanbevelingen van redacteuren

  • Ik heb de slechtste GPU van Nvidia gekocht, maar ik heb er geen spijt van
  • AMD kopieert niet alleen het huiswerk van Nvidia met FSR 3
  • Half-Life 2 krijgt de RTX-behandeling van NVIDIA met DLSS 3
  • Dit is waarom ik blij ben dat NVIDIA misschien zijn krachtigste GPU doodt
  • Ik heb de nieuwe RTX -functie van NVIDIA getest en het heeft het slechtste deel van pc -gaming opgelost

GeForce RTX 4060 -tuoteperhe

Pelaa, striimaa ja luo. GeForce rtx ™ 4060 ti ja rtx 4060 Ja niiden ultraathokas nvidia ada lovelace -arkkitehtuuri pyörittävät uusimpia pelejä ja ja sovelluksia vaivattoman tehokkaasti. SätenseSrannan Ja Dlss 3: n Ansiosta Pääset kokemaan pelit houkuttelevan realistisina Ja tekoälllä.

Beginnend bij

Nvidia -grafiikkasuoritin ada lovelace -arkkitehtuurilla

Nvidia ada lovelace -arkkitehtuuri

Edellä Aikaana, Etumatkaa Peleihin

Uudet sm-moniprosessorit

Jopa Kaksinkzekeringen Suorituskyky Ja Energiatehokkuus

Neljännen sukupolven tensor-ytimet

Jopa nelinkzekeringen Suorituskyky DLSS 3: LLA
Verrattuna Raa’an Laskentatehon Renderöintiin

Kolmannen Sukupolven RT-Ytimet

Jopa Kaksinkzakkende Säteenseurannan Suorituskyky

IJdel rtx: llä

Äärimmäinen alusta pelaajille ja luovan työn tekijöille

Nvidia ada lovelace -arkkitehtuuri nvidian luomaa grafiikkasuoritinta esittävä kuvake.

SätenseSeurantaytimet SäteenseUantanta Esittävä Kuvake, Jossa Valonsäteen Kimpoavat Pallosta reistista Tietokonegrafiikkaaa Tuottavaan virtuaaleen Kameraan.

Nvidia dlss 3 nvidian teknologioita käyttäviä tekoälynopeutusohjelmistoja esittävä kuvake.

Lidensin nvidia reflex -järjestelmä tarkkuutta edustava kuvake, jossa nuoli osuu keskelle maalitaulua.

Nvidia-kooderi nvenc-videokoodereita esittävä kuvake.

Nvidia uitzending -Sovellus pöytätietokoneen änten ja videokuvane tekoälytehostusta esittävä kuvake.

Nvidia Studio X-, Y- Ja Z-Koordinaattien 3D-Manipulointia Luovan Työn Ohjelmistossa Esittävä Kuvake.

Game Ready- Ja Studio-ohjaimet alaspäin Osoitava Kuvake, Jota Käytetään yleensä nvidia-ohjaimien lataamiseen.

Huippuluokan Grafiikkasuorittimet

Nvidia ada lovelace -arkkitehtuuri

Realistinen Ja Mukaana Tempaava Grafiikka

Tekoälykiihdytetty Suorituskyky

Voeting Vasteajat Peleihin

Alhaisen linnensin nvidia reflex -järjestelmä

Luotu live-striimaukseen

Äänen Ja Kuvan Tekoälytehostus

Luovuuden Ohituskaista

Suorituskykyinen Ja Luotettava

Suorituskyky

Suhtellinen Suorituskyky RTX 2060

1 920 X 1 080 -RESOLUUTIO, KORKEIMMAT PELIASETUKSET, DLSS: N SUPERRESOLUUTIO -OMINAISUUDEN LAATUTILA Käytössä rtx 20-, 30- JA 40 -Sarjojen Näytönohjaimilla, Lisäfreimien Lisäfreimien Lisäfreimien lisäytösäytox 40 -Sarjan Nohjaimella, I9-12900K-Suorittimella, 32 GT: n muiltilla ja win 11 x64 -käyttöjärjestelmällä. 12 GT: N RTX 3060 -Malli.

Warhammer 40.000: Darktide

Returnal

Stervend licht 2 blijf mens

Suhtellinen Suorituskyky RTX 2060 Super

1 920 X 1 080 -RESOLUUTIO, KORKEIMMAT PELIASETUKSET, DLSS: N SUPERRESOLUUTIO -OMINAISUUDEN LAATUTILA Käytössä rtx 20-, 30- JA 40 -Sarjojen Näytönohjaimilla, Lisäfreimien Lisäfreimien Lisäfreimien lisäytösäytox 40 -Sarjan Nohjaimella, I9-12900K-Suorittimella, 32 GT: n muiltilla ja win 11 x64 -käyttöjärjestelmällä. 8 GT: N RTX 4060 Ti -Malli.

Warhammer 40.000: Darktide

Returnal

Stervend licht 2 blijf mens

Virrankulutuskerroin

Pienempi Lukema op Parempi

Suhtellinen Teho

Keskivertopelaamisen Tehontarve op Määritetty Laskemalla Keskiarvo 22 Peliä 4K-, 1440p- JA 1080p-TarkKuuksilla Pelattaessa Mitatuista Kulutuslukemista. Nvidian Founders Edition- tai viitenäytönohjain.

Suhtellinen Teho

Keskivertopelaamisen Tehontarve op Määritetty Laskemalla Keskiarvo 22 Peliä 4K-, 1440p- JA 1080p-TarkKuuksilla Pelattaessa Mitatuista Kulutuslukemista. Nvidian Founders Edition- tai viitenäytönohjain.

Sätenseeneuranta

Hyperrealistista. Hypernopeasti.

Ada-architehtuuri päästää valon käyttäytymistä oikeAssa maailmassa simuloivan säteenseurannan täyteen loistoonsa. RTX 40 -Sarjan Ja Kolmannen Sukupolven Rt -Ytimien Tehon Ansiosta Pääset Kokemaan Virtuaalimaailmat Tarkempina Kuin Koskaan Aiemmin.

Minecraft rtx off

Minecraft rtx op

NVIDIA DLSS 3

Maksimaalinen fps-nopeus. Maksimilaatu. Tekoälyn voimalla.

DLSS op MulListava Läpimurto Grafiikan Tekoälytehostuksesses, Sillä se Moninkertaistaa Suorituskyvyn. Dlss 3 parantantaA Kuvanlaatua luomalla Kuvaan KerealaatisiAiSuisia LisäfreimeJä tekoälyn Avulla hyödädämÄllägläge een.

*TALLENNETTU GEFORCE RTX 4090 -Näytönohjaimella 3 840 X 2 160 -TarkKuudella, Korkeimmilla Peliasetuksilla Ja Säteenseurannan Overdrive -Tilassa.

Nvidia -reflex

Stem op Kiinni Millisekunneista

Nvidia reflex ja geforce rtx 40 -Sarjan grafiikkasuorittimet varmistavat alhaisimman linnenen ja parhaat vasteajat, mikä op voetoisa yhdistelmä peleissä. Over Järjestelmän Lidenssin optimointiin Ja Mittaamiseen SuunnituTeltu Teknologia, Joka Auttaa Nopeuttamaan Kohteen Kohteen Saamista Tähtäimeen sekä Parantaa raaktioiikoja jahtäysen.

Huipputyökalut Luoville Aloille

Nvidia Studio

Omat ideeëni nvidia studion noputtamina

Nvidia Studion Avulla voit nostaa luovat projektisi uudelle tasolle. Rtx 40 -Sarjan uudet erillislaitteistot Antavat Verrattoman Suorituskyvyn 3D -Renderöintiin, Videoeditointiin Ja GraafiSeen Suunnitteluunun. Pääset käyttämämän MonipUolisia rtx -KiiHdytytytyksiä lu luovan työn huippusovelluksississa, maksimaalisen Vakaan Toiminnan Tehot Tekoälyn Tehostamien luovien työnkulkujen käyttöön.

Nvidia-Kooderi

Striimi kuin unelma

Tee livestriimeissä vaikutus vakuuttavalla grafiikalla ja laadukkaalla, nykimättömällä kuvalla kuvalla. Kahdeksanen sukupolven nvidia nvenc -kooderia käyttävä GeForce rtx 40 -sarja avaa aivan uuden aikakakauden korkealaatsessa kuvan lähettämisessä. Tätä h.264-standardia tehokkaammaksi suunniteltua uutta koodaustekniikkaa käytämällä voit striimata entistä suuremmilla tarkkuuksilla. Kaikkiin suosittUihin live-striiMausussovelluksiin op tarjolla ijd näillä grafiikkasuikkasuorittimilla toimivia optimointeja, Jotka Antavat aina yleisöllesi Parhaan.

Nvidia -uitzending

Tekoälyn Tehostama Kotistudiosi

Nvidia uitzending -Sovellus muuntaa minkä tahansa tilan kotistudioksi ja nostaa livestriimit, puhekeskustelut ja videopuhelut aivan uule taankie tekoälie hyödävillätävilläglailie tooile virlaalitaustoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitoAlitooToAlitoAlitoAlitoAlitoAlitaAlitaAlite Noilla.

Nvidia omniverse

Yhdistä luovat ympäristösi mahdollisuuksien universumiin

Nvidia omniver ™ op nvidia Studion Luovaan käyttöön suunniteltuihin työkaluihin kuuluva 3d-suunnittelun yhteistyöalusta. Se on luotu noputtamaan työnkulkuja, yhdistämään sovelluksia ja tekemään ideoistasi totta nopeasti.

Nvidia canvas

Sovellus, Joka Tuo Tekoälyn Maalaamiseen

Muunna yksinkertaiset siveltimenvedot realistisiksi maisemakuviksi tekoälyn avulla. Vot Luoda taustakuvia nopeasti tai noputtaa konStikuvittamista ja säästää näin aikaa ideoiden visualisointiin.

Muut ominaisuudet ja edut

Game Ready -Ohjaimet

GeForcen Game Ready -ohjaimilla Varmistat Parhaan Mahdollisen Pelikokemuksen Suosikkipeleissäsi. Op hienosäädetty yhdessä pelinkehittäjien kanssa ja testattu laajasti tuhansilla erilaisilla laitekekokoonpanolla, jotta voimme olla varmoja niiden suorituskystä.

GeForce -ervaring

Talenna ja jaa videoita, näyttökuvia ja live-striimejä kavereillesi. Pidä ohjaimesi päivitettynä ja optimoi peliesi asetukset. GeForce -ervaring Tekee Tämän Kaiken. Se on vältämätön kumppani geForce-näytönohjaimellesi.

Videokuvan rtx-supertarkkuus

Rtx-supertarkkuus parantaaa automaatAaa Authaantisesti chrome- tai edge-selaimesa toistettavavien Videoiden Kuvanlaaatua Huippulaadukkaidenkaiden Tekoälyalgoritmien. Nauti Kristallinkirkkaasta videokuvasta Jopa 4k-tarkkuudella.

Nvidia g-sync

Pelaa sulavalla ja repeilemättömällä kuvalla korkeilla virkistystaajuuksilla ja hdr-tarkkuudella. Tämä op Vannoutuneiden PelaaJien äärimmäinen Pelinäyttö Ja Luottolaitteisto.

Virtuaalitodellisuus

Paras grafiikkateho takaa sulavat ja mukaneansa tempaavat vr-kokemukset.

Wederzijdse balk

Resizeerbare bar op kehittynyt PCI Express -liitännän Ominaisuus, Jonka Ansiosta suoritin saa grafiikkasuorittimen koko freimipuskurimuistin käyttöön kerallaan, mikä.

Tekniset Tiedot

GeForce RTX 4070 Ti
GeForce RTX 4070
4352
3072
2,54
2,46
16 GT TAI 8 GT
8 GT
GDDR6

Galerij

GeForce RTX 4090 GeForce RTX 4090 GeForce RTX 4090

Osta

GeForce RTX 4060 Ti

Beginnend bij $ xxx.Xx

GeForce RTX 4060

Beginnend bij $ xxx.Xx

GeForce RTX ™ 4060-PELI-PC

© 2023 Nvidia Corporation. Nvidia, Nvidia-Logo, GeForce, GeForce Experience, GeForce Rtx Ja G-Sync Ovat Nvidia Corporation -yhtiön Rekisteröityjä TavaramerKkejä Ja/Tai TaVaramerkkejä Yhdysvalloissa Jaissa Maissa. Kaikki muut tavaramerkit ja tekijänoikeiDeUdet ovat omistajiensa omaisUutta.

GeForce RTX 4060 -tuoteperhe

GeForce RTX 4060 Ti GeForce RTX 4060
Grafiikkasuorittimen Tekniset Tiedot:
Nvidia cuda ® -ytimiä 4352 3072
Vahvistettu Kellotaajuus (GHZ) 2,54 2,46
Pergellotaajuus (GHZ) 2,31 1,83
Muisti:
Vakiomuisistikokoonpano 16 GT GDDR6 TAI 8 GT GDDR6 8 GT GDDR6
Muistin rajapinta-oarkkitehtuuri 128-Bittinen 128-Bittinen
Teknologiatuki:
Sätenseeneurantaytimet 3. sukupolvi 3. sukupolvi
Tensor-ytimet 4. sukupolvi 4. sukupolvi
Nvidia-architehtuuri Ada Lovelace Ada Lovelace
NVIDIA DLSS 3 3
Nvidia -reflex Kyllä Kyllä
Nvidia -uitzending Kyllä Kyllä
PCI Express 4 Kyllä Kyllä
Wederzijdse balk Kyllä Kyllä
NVIDIA ® GeForce Experience ™ Kyllä Kyllä
Nvidia ansel Kyllä Kyllä
Nvidia freestyle Kyllä Kyllä
NVIDIA Shadowplay Kyllä Kyllä
Nvidia Hoogtepunten Kyllä Kyllä
Nvidia G-Sync ® Kyllä Kyllä
Game Ready -Ohjaimet Kyllä Kyllä
NVIDIA Studio -Ohjaimet Kyllä Kyllä
Nvidia omniverse Kyllä Kyllä
Microsoft DirectX ® 12 Ultimate Kyllä Kyllä
NVIDIA GPU BOOST ™ Kyllä Kyllä
NVIDIA NVLINK ™ (SLI-VALMIUS) Ei Ei
Vulkan RT API, OpenGL 4.6 Kyllä Kyllä
Nvidia-Kooderi (Nvenc) 1 x 8. sukupolven 1 x 8. sukupolven
Nvidia-Dekooderi (NVDEC) 5. sukupolvi 5. sukupolvi
AV1-Koodaus Kyllä Kyllä
AV1-Koodauksen Purku Kyllä Kyllä
Cuda-toiminnot 8.9 8.9
VR-Valmius Kyllä Kyllä
Näyttötuki:
Näytön enimmäistarkkuus (1) 4K 240 Hz: n taajuudella tai 8k 60 Hz: n taajuudella Ja dsc: llä 4K 240 Hz: n taajuudella tai 8k 60 Hz: n taajuudella Ja dsc: llä
Vakionäyttöliittimet HDMI (2), 3 x DisplayPort (3) HDMI (2), 3 x DisplayPort (3)
USEAN Näytön Tuki Jopa 4 (4) Jopa 4 (4)
HDCP 2.3 2.3
Kortin Mitat:
Pituus 244 mm Vaihtelee Valmistajan Mukaan
Druppelen 98 mm Vaihtelee Valmistajan Mukaan
Korttipaikkojen tarve 2-slot 2-slot
Lämpö-Ja Tehotiedot:
Grafiikkasuorittimen enimmäislämpö (° C) 90 90
Teho Lepotilassa (W) (5) 7 7
Teho Videotoistossa (W) (6) 13 11
Keskimääräinen Teho Pelatessa (W) (7) 140 110
Kokonaisteho Grafiikankäsittysä (W) 165 Tai 160 115
Tarvittava Järjestelmäteho (W) (8) 550 550
Lisävirtaliittimet 1 x 8-NASTAINEN PCIE-KAAPELI (SOVITIN MUKANA) TAI
Vähintään 300 W: n PCIe Gen 5 -kaapeli
Joidenkin Valmistajien Malleissa Voi Olla Käytössä 1 x 8-Nastaineen PCIE-Kaapeli.
1 x 8-NASTAINEN PCIE-KAAPELI (SOVITIN MUKANA) TAI
Vähintään 300 W: n PCIe Gen 5 -kaapeli
Joidenkin Valmistajien Malleissa Voi Olla Käytössä 1 x 8-Nastaineen PCIE-Kaapeli.
  • 4 itsäistä näyttöä 4k-tarkkuudella 120 hz: n taajuudella dp-tai hdmi-liitänällä
  • 2 Itenäistä näyttöä 4k-tarkkuudella 240 Hz: n taajuudella tai 8k-tarkkuudella 60 hz: n taajuudella ja dsc: llä dp- tai hdmi-liitännnälä
  • Muutkin Näyttökokoonpanot Voivat Olla Mahdollisia Käytettävissä Olevan Kaistanleveyden Perusteelella.

5 – Grafiikkasuorittimen Tehontarve Lepotilassa Mitatttu Toistettaessa Windowsin Työpöytää 10 Minuutin Ajan.

6-Tehontarve VideoToistossa Mitattu toistettaessa Videota Av1-Koodekilla.

7-Tehontarve Pelikäytössä op Määritetty Laskemalla Keskiarvo 22 Peliä 4K-, 1440p- JA 1080p-TarkKuuksilla Pelattaessa Mitatuista Kulutuslukemista.

8 – Vähimmäisvaatimus Perustuu PC: Hen, Jossa on Ryzen 9 5900X -Suoritin. Virvaatimukset Voivat Vaihdella Järjestelmäkokoonpanon Mukaan.

Huomautus: EDELLä ilmoitetut Grafiikkasuorittimen Tekniset Tiedot op Mitattu Nvidian Founders Edition -näytönohjaimeen tai ilmoitettuun viitenäytönohjaimeens Asennettunaa. Kellotaajuudet Koskevat pelaamista grafiikkasuorittimen keskitasoisella/täydellä kuormitukella. Näytönohjainten tekniset tiedot voivat vaihdella näytönohjaimen valmistajan mukaan. Tarkista yksittäisten näytönohjainten tekniset tiedot niiden valmistajan verkosivuilta.